top of page
Zoeken
  • Liesbeth Verboomen

Daadkracht - het taboe van de Dromer

Bijgewerkt op: 17 sep. 2020

In allerlei persoonlijksheidstesten kom ik er steeds weer uit als de Dromer. Iemand met veel ideeën, maar weinig daadkracht. Voor de Dromer is het moeilijk om zijn ideeën te verwezenlijken. Om op aarde neer te zetten wat zich in zijn hoofd en hart ontspint. De Dromer verlangt naar harmonie en vertoeft graag in zijn eigen wereld.

Ik ga de uitkomst van die testen niet tegenspreken. Ik ben een dromer. Ik vertoef graag in mijn eigen wereld. Ik hou van harmonie. En ik gedij in rust en kan een traag tempo zeer appreciëren.

Tot voor kort vond ik het een niet zo prettig label. De Dromer. Als je de adviezen erbij leest, dan is het als Dromer bijna onmogelijk om vol in de realiteit iets te verwezenlijken. Tenzij je hulp vraagt. Tenminste, zo begreep ik dat.

En ik moet toegeven. Het vraagt dagelijks aandacht om mijn focus te richten om ideeën en ingevingen te realiseren. En ik heb het vaak als een worsteling ervaren en een soort van handicap.

Als ik terugkijk op mijn leven en andere Dromers observeer, merk ik toch één en ander op over Dromer zijn. Ik wil dat graag met jullie delen. Voor de Dromers onder ons kan het hulp zijn, een hart onder de riem, een aanzet misschien om zichzelf meer te appreciëren en ook werkelijk te gaan realiseren.

Lieve Dromer Kijk om te beginnen naar wat je wél realiseert. Maak letterlijk een lijstje. I know, dat voelt waarschijnlijk al te concreet. :) Een Dromer realiseert op terreinen die niet zo vaak opgemerkt worden, of die minder gewaardeerd zijn door de maatschappij. Ik ben bvb 10 jaar thuis gebleven voor mijn kinderen. Ook dat is realiseren. Je dagen met hart en ziel wijden aan de ontwikkeling van nieuw leven dat de eerste stappen zet op aarde. Je realiseert eveneens door hoe jij naar de wereld kijkt. Je geeft dat mee aan anderen. Hierdoor raak je iets aan bij anderen. Ook al doe je dat niet bewust, het gebeurt wel.

Dromers’ dromen rijpen langzaam. Soms is er een tempoversnelling en dan kan de Dromer voor even heel wakker zijn. Maar vaak valt dat ook weer stil. Toch heeft het zijn nut. Dromers’ dromen rijpen. Tijd is niet verloren in deze. Traagheid en tijd laten toe om te doorvoelen, om in contact te zijn met lagen die niet voor iedereen bereikbaar zijn. De kennis die je daaruit puurt kan je later toevoegen aan je verwezenlijkingen.

Laat je inspireren door mensen met veel daadkracht en een helder cognitief hoofd. Zij kunnen het vuur in je aanwakkeren en vaardigheden bijbrengen. Hun vermogen tot actie werkt aanstekelijk en brengt je focus in het hier en nu. Echter, hier schuilt ook een gevaar. Laat je niet opjagen en van de wijs brengen. Daadkrachtige mensen beschikken ook vaak over veel ideeën én bezitten het vermogen om daarin snel te handelen. Dat is knap lastig als Dromer. Je bent algauw geneigd je kleiner te maken, je minder waardevol te voelen. Wees alert voor hoe jij hiermee omgaat. Weet dat jouw tempo ook telt. Leer bij waar je te leren hebt. En wees je bewust dat daadkrachtige mensen ook van jou leren. Deze alertheid is belangrijk want zoniet is de kans groot dat je in je schelp kruipt en (nog meer) gaat twijfelen aan jezelf en je gevoel van onvermogen.

Blijf trouw aan je droom-vaardigheid. Het is een mooie wereld met een heel eigen accent. Tracht wel op tijd en stond opnieuw een koppeling te maken naar realisatie. Als een idee blijft hangen, visualiseer dan hoe je dat levend maakt. Visualiseer hoe jij bent als je kan realiseren wat je wenst. Hoe ben jij als jouw droom werkelijkheid is geworden. Hoe leef je dan, waar leef je dan, hoe voel jij je dan, hoe zien je dagen eruit, ben je gelukkig, in wat voor plek ben je dan etc. Welke stappen zijn er nodig om dit te bereiken. Maak ze heel klein en haalbaar.

Jij kàn realiseren. Op jouw tempo, met jouw stijl, met jouw eigenheid. En dat mag afwijkend zijn. Jouw kracht ligt in de rijping van je wezen.

Luister met aandacht naar anderen. En spreek als je voelt dat het klopt met wie jij bent. Spreek niet omdat je denkt dat je iets zeggen moet.

Daadkracht is de achillespees van de Dromer. Het maakt hem kwetsbaar en gefrustreerd. De les is dat de dromen van de Dromer doorheen een leven als juwelen blijken te zijn die steeds meer zichtbaar worden. Vanuit je innerlijke wereld schaaf je bij en slijp je.

Laat jezelf toe om ook de ruwere versies al eens in de wereld los te laten. Voor een Dromer is dit moeilijk want in de droomwereld heerst perfectie. Maar door je ruwere versies te delen verbind je jouw droomwereld met de aardse wereld en dat voedt de daadkracht in je. Want weet je, die is er. Die leeft evenzeer in jou.

Het komt erop aan deze daadkracht als een verlengde te zien van je droomwereld. Hoe meer je realiseert hoe prettiger het voor je wordt. Want al realiserende merk je dat je tussen je dromen leeft en dat anderen er mee van kunnen genieten. Dat brengt vertrouwen, verbinding, kracht en liefde. Fantastische bijwerkingen toch? Ik wens het je met heel mijn hart toe.

Wil je graag iets aftoetsen, kijken wat je nodig hebt om stappen te zetten, dan ben ik er voor je.

Warme groet Liesbeth Www.mensincontact.com


77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page