top of page
Zoeken
  • Liesbeth Verboomen

Brahms en de natuur enzo.

Er zijn zo van die dagen dat ik geen weernieuws volg en dus de dag laat komen zoals die komt. Op deze zondagochtend verzeilde ik in een afwisselend ritme van artikels lezen en opruimen. En begon slechts diep in de voormiddag met mijn ademhalingsoefeningen. Een half uur verder begon de zon heerlijk nazomers te schijnen en vervolgde ik mijn lichaamsoefeningen buiten op het terras. Stretchen, de 5 Tibetanen en een stevige workout. Tijdens deze laatste begon het te regenen en dus griste ik de yogamat, laptop en water weer mee naar binnen.

In de gezinschat worden er afspraken gemaakt voor nog een verjaardagsdiner voor mijn oudste zoon. De poezen soezen in de zetel. Het fornuis lonkt. Een nieuw idee voor een recept met tofu is nog niet bevredigend en dus blijf ik proberen met toevoegingen en andere verhoudingen én met de tips van mijn kids. Ik download eindelijk de app van Klara en er volgt een verhaal over Johannes Brahms die tijdens zijn vakantie tot rust kwam en zodanig geïnspireerd geraakte door de hem omringende natuur dat hij toch aan het werk ging. Hij zei dat de muziek voor het oprapen lag daar in die natuur en dat als je niet oppaste, je op een melodie zou trappen. Prachtig toch. De romantische Brahms. Ik google en vindt het verhaal over Clara Schumann, diens man Robert Schumann en hun relatie met Brahms. Heel interessant. Zo levendig. Wat ik nu beter kan dan vroeger is mensen uit andere tijden levendig voelen alsof ze mensen van nu zouden kunnen zijn. Ik kan mij verbinden met hun menselijkheid. Intussen rees er een idee voor mijn recept en liggen de voorbereidingen te geuren in mijn mooie oude zwarte pan van emaille. Het is fris in huis en ik loop al een halve dag in warme zachte kleren rond, inclusief beenverwarmers en 2 paar sokken. Eind augustus en ik ben al helemaal in cocoonmood. De schrale droogte in de tuin is verdwenen. Het gras is weer helemaal groen en best hoog al. Ertussen wilde gele bloemen. De herstelkracht van de natuur blijft wonderlijk. Geen plannen voor deze zondag. Ik heb genoten van de rust in huis, de oefeningen om mijn lichaamsbewustzijn te vergroten, de klassieke muziek en haar verhalen, de creaties in mijn keuken, van het organisch verloop van mijn dag. Ik heb genoten van de verbondenheid met een universeel menselijke kern. Menselijk én overstijgend en altijd aanwezig in mezelf. Ook in jou en in iedereen. Wil je meer weten over verbinden? En hoe jij daar ik kan groeien? www.mensincontact.com Vraag vrijblijvend een intakegesprek aan 0496/280625 Meer info ook op Instagram onder MensInContact Tienen, 31 augustus 2020


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page