top of page
Zoeken
  • Liesbeth Verboomen

Toewijding - elke dag opnieuw een kans


Werkelijk alle emoties die wij mensen beleven, zijn gekend, geanalyseerd, beschreven en bezongen. (Zo ook in dit prachtige liedje.) Ik vind dat geruststellend. Je bent niet alleen. Daar kon ik mij vroeger echt aan optrekken. Intussen vind ik het nog meer geruststellend dat hoe meer ik mijn lichaam ken - hoe meer ik mijzelf kan waarnemen via mijn lichaam en wat daarin beweegt -

m.a.w. hoe meer ik mij verbind met mijn innerlijke wereld, hoe beter ik met mijn emoties kan omgaan. Ik kan mijzelf steeds meer lezen door mijn gevoelens, patronen en eigen gedragsmechanismen haast letterlijk te zien doordat ik ze waarneem in mijn lijf. Dat proces wordt steeds intenser waardoor ik steeds meer mijn gedrag kan aanpassen of op zijn minst kan begrijpen en daardoor kan aanvaarden en mild zijn. Daardoor maak ik het mij zelf mogelijk om meer mezelf te zijn in het contact met anderen. Dit proces vraagt elke dag opnieuw toewijding. Contact maken met je innerlijke wereld vraagt om aandacht voor je lichaam, je fysieke en geestelijke gezondheid, discipline, de moed om te vallen en de moed om weer op te staan. Gezonde voeding, meditatie, lichaamswerk, beweging, lief en leed. Moeilijke ervaringen doorkomen en daaruit de groeiende nood aan zelfkennis en liefde voor jezelf puren waardoor je jezelf niet meer kan ontlopen. Een zoveelste wake-up call die je vraagt om niet meer in slaap te vallen en jouw ontwikkelingsweg op te zoeken. Discipline als een eigen keuze om je eigen leven te scheppen. De liefdevolheid die daaruit groeit brengt jou steeds meer in contact met je omgeving. Elke dag, elk moment biedt jou een nieuwe kans. Lessenreeksen: Groeien in bewustzijn - de taal van je lichaam https://www.mensincontact.com/lessenreeksen


59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page