top of page
Zoeken
  • Liesbeth Verboomen

Laat de magie niet verloren gaan!

Gisterenavond zat ik op mijn terras, in het donker. Boven mij de sterrenhemel. Het was een onrustige dag geweest. Ik had moeite met het richting geven aan mijn dag. Niet zo ongewoon in deze tijden, merk ik. Toen ik daar zo zat, in het donker en de stilte van de avond, voelde ik hoe de rust in mezelf weer ruimte kreeg. Ik ademde. En bij elke bewuste ademhaling kreeg ik weer lucht en kon mijn geest ontspannen. Ik voelde de verbinding met mijn lijf en ook met de onrust die daar heerste. Door dit te voelen kwam ik weer bij zinnen. Het bracht de helderheid van mijn hoofd weer in balans. Een beter slaapmutsje kan je je niet schenken.

Mijn blik viel op de pot met paasbloemen. Een beetje een ongewone combinatie van een gek soort blauw met het geel van de bloemen. De bloempot is een erfenisje van mijn ouders. Ik vind het heel fijn om de pot zo in mijn buurt te hebben, ook al is hij wat afwijkend in kleur. Maar net dat, weet je. Ik leg het kleine tafereeltje in het donkere decor vast op de lens van mijn gsm. Ik bekijk het resultaat en mijn hart maakt een sprongetje van vreugde. De foto baadt in een feërieke sfeer! Ik vind het prachtig. Iets in mij veert op. Ik besef hoe belangrijk het is om die kleine pleziertjes, die veel vertellen over de eigenaar, ruimte te geven. Het zijn deze kleine verbindingen met jezelf die je weer bij de werkelijkheid brengen en je weerbaar maken! Dit is voor mij de magie van het leven. De werkelijkheid is van een andere orde dan de waan van de dag. Ik ontwaakte vandaag met een fris gemoed. Ben blij deze zonnige dag in te gaan. Ik zeg vandaag JA tegen de magie van het leven. JA tegen de magie van het leven dat in mij woont en overal weerspiegeld wordt. Aan ons om het te willen zien. Ik wil het graag eren en verder inzetten. Waar zeg jij vandaag JA tegen?

www.mensincontact.com Ervaringsgerichte begeleiding

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page