top of page
Zoeken
  • Liesbeth Verbooomen

Groeien in bewustzijn


Groeien hoort bij het leven. Als kind groeien we letterlijk naar de volwassen mens. Maar groeien is een proces dat het hele leven doorgaat; we groeien in bewustzijn. En we herkennen allemaal dat groeien veelal gepaard gaat met groeipijn. We ervaren een (diepe) pijn waar we doorheen moeten om onszelf een stukje te overstijgen en ons zo een stap verder te zetten op onze weg. Zoals babies een lastige periode hebben wanneer ze een groeispurt doormaken, zo beleven we als mens soms een donkere tijd die ons uiteindelijk, als we er aandacht aan willen geven, dichter bij onszelf brengt. Soms is de pijn groot en vraagt deze van jou om tijd te nemen en diep in jezelf te gaan kijken. Soms is de pijn kleiner en vraagt hij slechts in een kort tijdsbestek om jouw extra aandacht. Of het nu om groot of klein leed gaat, iets in jou klopt bij je aan. Dat iets wil vol in jouw bewustzijn komen. Het gaat om jouw essentie die voluit door jou geleefd wil worden. Het geheim van de pijn is dat hij je wezenlijke kwaliteiten verstopt. Heb je de moed en de wil om de pijn aan te kijken, dan kan je jouw wezenlijke kwaliteiten ontdekken én inzetten. De levendigheid, een krachtig zelfwaardegevoel en de drive die daarmee vrijkomen, zullen je levenskwaliteit ten zeerste doen toenemen. Bij dit proces van groei naar meer bewustzijn wil ik je graag ondersteunen. Het is een proces en dus gaat het met vallen en opstaan. Het is leerrijk, warm en verbindend om hierin samen met anderen te oefenen en te delen. A.h.v. lichaamsgerichte oefeningen gaan we op weg om de connectie met jezelf aan te gaan. Om te verbinden met wat in jou is en leeft. Er wordt tijd gemaakt voor (zelf)reflectie waarbij ervaringen uitgewisseld worden en je ook op jezelf je eigen ervaringen noteert. Uitspreken en schrijven helpen om het doorgemaakte te integreren. Wil je bewuster leven? Heb je het gevoel dat je je (vaak) schikt naar ‘wat anderen ervan zullen denken’? Heb je soms ook het gevoel dat het leven zoals je het nu leidt anders is dan het leven dat je eigenlijk echt zelf wil? Leer leven vanuit jezelf. Aantal deelnemers: 8 5xvrijdagavond van 19u30 – 21u30 12 mei, 19 mei, 26 mei, 2 juni, 9 juni Prijs voor de hele reeks: 140€ Locatie: Zeep en Zout Overhespenstraat 5 3350 Linter www.zeepenzout.be Inschrijven en meer info: Liesbeth Verboomen info@mensincontact.com 0496/280625

207 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page