top of page
Mens in contact ervaringsgerichte begeleiding voor koppels en individuen www.mensincontact.com
GROEPSAANBOD

RETREAT: Het Leven Voelen (1 dag)

Stap uit de ratrace en voel je weer leven!
IMG20240120101442.jpg

Van verdoofdheid naar levendigheid

 

In de maatschappij waarin we leven is het vaak moeilijk om Het Leven vol te kunnen Voelen. We vallen terug op een automatische piloot om de veelheid van het leven te kunnen beheersen. Bovendien zijn we op vele manieren geconditioneerd: doe maar je best, je kan beter, wees flink, ik doe het wel alleen! Die conditionering, hoewel vaak goed bedoeld, dient ons niet altijd meer.

 

Jij voelt het verlangen om op tijd en stond te vertragen. Om weer even stil te staan en los te komen van al die maatschappelijke druk en conditioneringen opdat je Het Leven in jou weer kan voelen stromen.

 

Leer hoe je meer kan luisteren naar je lichaam om te weten wat je werkelijk wilt en waar je naartoe wilt bewegen in het leven.

 

Onze missie

 

Het is de missie van Veerle en Liesbeth om je daarin te ondersteunen. Het leven is cyclisch. Ieder seizoen heeft zijn uitdagingen. Wij willen graag nabij zijn bij jou in ieder seizoen. We willen je ondersteunen om los te komen van die automatische piloot, om weer te voelen, om weer verbinding te maken met jezelf, met jouw innerlijke natuur. Om je weer verbonden te voelen met anderen en de natuur.

Afbeelding.png
Afbeelding.png

Sta even stil ieder seizoen

 

Ontdek hieronder wat je per seizoen kan ervaren. Je kan je inschrijven per seizoen of we bieden ook een abonnementsformule aan, omdat we steeds de vraag krijgen: wanneer kunnen we terugkomen om weer Het leven te Voelen? Als je hierin interesse hebt, contacteer Veerle of Liesbeth gerust.

Weet het aantal plaatsen zijn beperkt. Dit doen we bewust. We kiezen voor een kwaliteitsvolle aanpak op een magische plek waar je je even helemaal weg van de wereld waant. We begeleiden een kleine groep van maximaal 6 deelnemers met 2 begeleiders opdat we ook de volle aandacht kunnen bieden voor ieders proces.

Voor wie

 

Je hebt reeds een mooie carrière opgebouwd en volgens de standaard van de maatschappij ben je succesvol. Nu ben je klaar om de maskers af te zetten, echt gehoord te worden, en jouw kwetsbaarheid te omarmen in een veilige haven. Je bent moe van de façades en verlangt naar een diepere connectie met jezelf en anderen. Je strijdt tegen het gevoel onzichtbaar te zijn in een wereld vol oppervlakkigheid.

Tijdens deze dag mag jij ontspannen en je masker afzetten en jezelf helemaal zijn in een liefdevol veld van gelijkgestemden die net zoals jij dieper willen verbinden met zichzelf, met elkaar en met de natuur. Je weet dat zo een dag je weer terug de moed, de energie geeft om jouw impact op jouw professionele en persoonlijke leven te vergroten op een manier dat het volledig in afstemming is met jezelf en met wat je ten diepste verlangt.

6
4 SEIZOENEN – 4 RETREATS

Ieder seizoen kent zijn uitdagingen. Ieder seizoen kan je voelen dat je leven anders stroomt.

Tijd om dichtbij jezelf te komen!

We gaan aan de slag met de thema’s van ieder seizoen om zo meer verbondenheid te voelen met jouw eigen natuur. 

Lees hier waar we aandacht aan besteden per seizoen. 

Je kan je inschrijven voor 1 workshop of voor meerdere workshops. Contacteer ons voor de abonnementsformule.

Lente

In deze lente-editie van Het Leven Voelen gaan we ons verbinden met de energie van de lente.

In de lente komt de stroming weer op gang. Bomen worden terug wakker en halen weer voeding uit de grond om hun prachtige bladerdek te kunnen creëren.

Tijdens deze dag gaan we het onderzoek aangaan naar hoe het met jouw stroming, met jouw creatiekracht is gesteld. Wat wil er door je heen stromen? Wat wil er geboren worden?

Waar stroomt het momenteel niet in je lichaam? En wat vertelt jou dat?

Waar hou je jezelf in en hoe kan je daar weer meer expansie in brengen?

Hoe kan je je weer verbinden met jouw zielenpad?

Op het einde van deze dag voel je je vitaler. Bovendien heb je inzicht en tools gekregen hoe je jouw levensenergie kan laten stromen.

Dit zorgt er ook voor dat je weer beweging brengt in zaken waar je vast zit. Zowel in je lichaam, maar ook in je dagelijks leven.

Wanneer er stroming komt in blokkades komt er opeens ook helderheid. Je kan weer met een frisse blik kijken en ziet nieuwe mogelijkheden.

Je voelt je dichter bij jouw reden van bestaan van waaruit jij jouw zielenmissie kan creëren.

Herfst
Info volgt

Winter

In deze 1-daagse neem je de tijd om te voelen: waar sta je nu en waar wil je heen. Je neemt de tijd om even naar binnen te gaan en te luisteren naar de wijsheid van je lichaam.

Wat zijn de lessen van het voorbije jaar en wat is jouw verlangen voor de toekomst?

Laat jouw lichaam en geest het kompas zijn.

Met ons hoofd kunnen we allerlei plannen bedenken voor de toekomst en analyses maken van het verleden. En dat is waardevol.

Echter ons lichaam geeft ons ook zoveel waardevolle informatie. Hoe voelen die plannen voor de toekomst werkelijk? Is dat wat je werkelijk wilt? Of ligt er nog iets dichter bij jezelf waar je misschien nog niet helemaal voor durft te gaan staan? Of waar je je simpelweg nog niet bewust van was?

 

Ontdek in deze unieke workshop hoe het voelt om te vertragen, in je lichaam te zakken om zo te luisteren wat het je te vertellen heeft over de afgelopen periode en jouw verlangens voor de toekomst.

 

Ga naar huis boordevol nieuwe inzichten die nog lang zullen beklijven omdat wat jij gevoeld en ervaren hebt, niet vergeten kan worden. Het is er altijd in je lijf.

 

Leer hoe je meer kan luisteren naar je lichaam om te weten wat je werkelijk wilt en waar je naartoe wilt bewegen in het leven.

is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

Zomer

De zomer is de tijd van oogsten. 
Welke 'vruchten' kan jij oogsten? Op. je werk, in je leven, in je innerlijke wereld. 

Na de lente, de tijd van ontluiken mag je helemaal gaan bloeien.
Het is een tijd van vurige energie en prikkels. Hoe ga je ermee om?

Op welke domeinen kan je de bloei toelaten, waar word je belemmerd. 
Wat leert dit jou. Welke lessen kan je eruit trekken. Welk antwoord zal je inzetten?

Zomer is oogsten, is vieren. Het is een tijd van vreugde en dankbaarheid. 
Welke zegeningen kan je tellen?

Dankbaarheid ligt ook verborgen in situaties die ogenschijnlijk moeilijk zijn. 
Mag het geleerde gezien, doorleefd en meegenomen worden op jouw weg?
 

In deze eendaagse connecteren we opnieuw met het lichaam zodat de innerlijke wijsheid jou weer tot leermeester mag zijn in dit seizoen van vreugde en diepe verbondenheid.

 

Wat deelnemers zeggen

'Ik voelde me gedurende de dag in mijn lichaam zakken. Ik mocht heel wat spanning loslaten en kon diepe ontspanning en rust ervaren. Een andere manier van ‘kijken naar’ het voorbije en komende jaar. Erg boeiend om het zo eens een keertje te doen. Ik werd (letterlijk en figuurlijk) in een warm dekentje gewikkeld. Dank jullie voor deze bijzonder warme ervaring en de goede begeleiding waarbij er aandacht was voor ieders proces.'
 

Liesbet Willems

 

I'k vond jullie samen top. De ontvangst: met de woorden op de tegels en de heerlijke knuffels. De setting: de geborgen dôme , het waaien van de wind, tikken van de regen, het knisperen van het vuur. De kleine groep. Het overheerlijke eten. De mix van oefeningen : energetische, lichamelijk ,.. en de sterkte ervan: ben nog steeds verwonderd wat er allemaal zomaar oppopte als je het de ruimte geeft.'
 

P.E

Het was top opgebouwd, en werkte toe naar een intense, diepe, ja zelfs onverwachte apotheose.  Er was daarna voldoende tijd en (stille) ruimte om die apotheose te laten indalen en te integreren in het eigen lichaam, als voorafname op 2024.  Je voelt aan alles dat Veerle en Liestbeth sterke, fijne facilitatoren zijn.  Het verliep erg organisch, oprecht én authentiek.  Het zijn professionals die heel goed weten waar ze mee bezig zijn, en vanuit welke purpose'

Christian

Praktisch

€550 incl. BTW

 • 1 dag van 10.00u tot 17.00u (ontvangst vanaf 9.30u)
   

 • In Koersel – De Dôme – Ploegstraat 7:
   

 • LENTE-editie
   

 • Maandag, 08/04/2024
   

 • Gezonde vegetarische lunch, drank, versnaperingen inbegrepen.
   

 • Schrijf je in via het contactformulier hier onderaan.
   

 • Wil je voor meerdere workshops inschrijven, dat kan! Contacteer me voor de abonnementsformule.

Schrijf je in

Bedankt voor je aanmelding voor ons evenement. We zien je daar!

Nood aan begeleiding in je persoonlijke groei? 

            0032 496280625

           info@mensincontact.com

bottom of page