top of page
Zoeken
  • Liesbeth Verboomen

Romantisch of verbonden?

De liefde


We ontlenen ons beeld over de liefde en hoe we denken te moeten liefhebben constant aan anderen. We spiegelen ons liefhebben aan de romantische norm uit films, boeken, liedjes, sociale media.


Dat is echter niet per sé jouw manier van liefhebben. Het is niet moeilijk om dan gekwetst, ontgoocheld en soms wanhopig te worden als het op liefde aankomt.


Ontleen niet langer vanuit wat jij denkt dat de regel is.


De ware romantiek ontstaat waar jij je eigen liefde toelaat, geheel met jouw accenten en eigenheden en deze ook zo toont en vorm geeft.

Dan wordt het echt, niet een nagespeelde liefdesvorm.


Jouw wijze van liefhebben, jouw liefde is waardevol en geeft je belevingen die warm, bruisend, met gloed, met innerlijke pretjes, met vuur, met zachtheid, met vreugde en diepe verbinding gepaard gaan.


Verbinding is het codewoord. Zelfs een soort van toverwoord.

Verbinding met jezelf opent de mogelijkheid om waarachtig en dus romantisch in de zuivere zin, te verbinden met een ander.


Je bent krachtig, voelt wanneer een situatie of persoon niet goed voor je is, je kan op tijd loslaten, je kan bewust en in liefde afscheid nemen als dat aan de orde is, je weet wanneer je vol kan kiezen voor die ander. De veiligheid en de vreugde zijn immers in jou.


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page