top of page
Zoeken
  • Liesbeth Verboomen

Mens In Contact wordt 4 jaar

4 jaar geleden startte ik met Mens In Contact. Het voelde toen als een missie en dat gevoel is alleen maar toegenomen.

Met Mens In Contact wil ik je aanmoedigen je weg van groei als mens aan te gaan en/of te verdiepen. Bij Mens In Contact vind je ondersteuning bij het onder ogen zien van je eigen problemen, donkerte, verdriet, angst en vraagstukken.

In jou zit een constante bron van kracht, diep vertrouwen, creativiteit, rechtvaardigheid en waardigheid. 5 elementen, die, wanneer je hiermee bewust connecteert, jou stabiliteit en wendbaarheid brengen. Je durft dan je moeilijkheden te onderzoeken en daarbij jouw kwetsbaarheid toe te laten. Je gaat jezelf niet meer uit de weg. Integendeel, je ontdekt jezelf als een compagnon. Je wil jezelf niet meer in de steek laten.

Je leert om respect op te brengen voor jezelf, voor jouw waardig mens kunnen zijn. Ook als dit betekent dat je andere keuzes zal maken dan voorheen.

Als jong meisje luisterde ik vaak naar een liedje waarvan ik mij de volgende zin nog steeds herinner: 'Al verlaat ik al mijn vrienden, moet ik overal vandaan, toch weet ik, er is geen ander spoor, en daarom ga ik door'. Niet dat je al je vrienden en dierbaren zal verliezen op je weg van ontwikkeling, maar er zijn tijden dat het bar voelt en je werkelijk alles in vraag hebt te stellen.

Als jij gehoor geeft aan wat ten diepste aan liefde in je leeft, jouw kwaliteiten en diepste levensverlangen, dan zal dat ongetwijfeld impact hebben op je bestaande relaties. Zij krijgen meer jou te zien en dat betekent ook dat je niet meer over dingen over gaat of je woorden inslikt, dat je je oprecht zal uitspreken waardoor jouw grenzen duidelijk worden. Dan ga je overal vandaan wil zeggen dat je je oude vorm achterlaat en kiest voor wat bij je hoort.

En geloof me, dit brengt waarachtigheid en daarmee ook je diepe voelen van vreugde en daadkracht. Dat maakt dat je van hart tot hart kan verbinden met anderen. Je relaties zullen verdiepen, liefdevol zijn en veilig om jezelf in uit te drukken ook als meningen of visies verschillen.

Mijn eigen ontwikkelingsweg was pittig en ook van vele anderen rondom mij. Ik heb veel leed gevoeld en gezien en ook gemerkt dat er in begeleiding te weinig menselijke nabijheid is en te vaak een klok die na een uur je de deur van de therapiekamer wijst.

Met Mens In Contact bied ik een ander antwoord. Kenmerkend voor de begeleiding bij Mens In Contact is: diep menselijke nabijheid, welkom zijn met al wat is, tijd, toewijding. Een veilige bedding. Ook voor je donkerste stukken.

En een andere belangrijke focus bij Mens In Contact is het ervaringsgerichte. Er is plaats voor gesprek, zeker, maar gesprek alleen is niet voldoende.

Om vanuit je hoofd naar je hart te kunnen gaan, is het contact maken met het voelen en de emoties belangrijk. Dat doe je door contact te maken met je lichaam. Door je aandacht naar je lichaam te brengen kom je in het hier en nu, weg uit de verhalen, scenario's en concepten van het hoofd. Bewust zijn van je lichaam houdt je in de realiteit. Bovendien kan je vastgezette energie in je lichaam (spanningen, blokkades, emotioneel leed, psychisch lijden) weer vrij maken door het oude verdriet te doorvoelen.

Mens In Contact is er voor individuen, koppels en bedrijven.

4 jaar geleden lanceerde ik mijn website. Ik maakte hem zelf wat een flinke uitdaging was. Ik deed het op mijn ritme en op mijn zelf gekozen uren en wat binnen mijn mogelijkheden en visie lag. Met toewijding. De foto hieronder kondigde de lancering aan.

Vandaag leven we in lockdown en worden we teruggeplooid op onszelf.

Misschien voel je je heel alleen of misschien lopen de spanningen tussen je huisgenoten op.

Misschien ervaar je angst, verdriet, gevoel van verlating, machteloosheid.

Verlang je naar een diepgaand gesprek? Een luisterend oor? Een gesprek in combinatie met een aardingsoefening of meditatieoefening?

Omdat we in een ongewone situatie leven, werd het aanbod van Mens In Contact uitgebreid. Je kan gedurende de lockdown bij Mens In Contact terecht voor een éénmalige sessie of losse sessies via telefoon of via video call.

Heb je interesse in een traject bij Mens In Contact? Het traject zelf kunnen we pas starten na de lockdown. Omdat in de trajecten naast gesprek, ook erveringsgericht gewerkt wordt, dienen de sessies in levende lijve plaats te vinden. Wat wel nu al kan is het intakegesprek houden via video call. In dit gesprek kijken we naar wat speelt in je leven en of een traject dat is wat je nodig hebt. Een intakegesprek booken kan via mail info@mensincontact.com of via 0496/280625

Aarzel niet om aan te kloppen. Mens In Contact is er voor jou!


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page