top of page
Zoeken
  • Liesbeth Verboomen

Een mens van waarde

Herken je dat dat als je in flow bent, als alles naar wens loopt, als je je goed voelt in je vel en het gepieker je niet kan raken of zelfs niet meespeelt, je je waardevol voelt. Je erkent dat je van waarde bent, van belang, betekenisvol. Dan ben je het eens met de goedheid in jezelf en geniet je van wat je doet en de impact die je kan hebben op je omgeving. Aandacht geven aan anderen gaat vanzelf. Je bent in je element.

Na flow, volgt er gewoonlijk ook een periode waarin je merkt dat iets in je vernauwt. Dat het gepieker de overhand krijgt. Dat je energiepeil daalt. Je enthousiasme zoek is. Je twijfelt aan jezelf. Je merkt vooral je belemmeringen op, je neigingen waar je niet van houdt. Je denkt misschien dat je geen fijn mens bent. Je maakt je klein en wil het liefst van al ergens gaan schuilen. Kunnen anderen wel van mij houden? Je verliest je gevoel van waarde. Wanneer het echt donker wordt, je een tijd van zoeken en niet weten ingaat, kan dat gevoel nog meer toenemen tot je je niets meer waard voelt.

Het goede nieuws is, in de donkerte en in uit de flow zijn, ben jij er nog steeds met al je waarden. Alleen kan je dat dan niet begrijpen omdat je uit contact bent met jezelf, met je waardevolle zelf. Het komt erop aan opnieuw te verbinden met je lichaam. Neem tijd, vertraag. Adem. Zoek rust op. En neem je zelf waar. Ook als er geen rust te vinden is, ook in volle drukte op je werk of in je gezin of waar ook, neem je zelf waar. Alsof je op een afstandje naar je zelf kijkt, naar hoe jij je voelt en hoe jij handelt. En blijf met je aandacht bij die waarneming. Terwijl je waarneemt als een observator en tegelijk voelt wat er in je omgaat, kan je zien wat je nodig hebt, welk handelen je deugd zou doen. Doe dat vervolgens. Je zal merken dat je waardevolheid terugkeert. Het zo dicht bij de eigen kracht zijn, bij het vermogen tot helend handelen, doet je als mens geweldig deugd. Het vertrouwen keert weer en dat voelt als stromend geluk. Je bent een mens van waarde.


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page