top of page
Zoeken
  • Liesbeth Verbooomen

De ochtendstond - tips


Vind je het lastig om (vroeg) op te staan ? Last van een ochtendhumeur? Verdrietig bij het wakker worden? Moe bij het ontwaken?

Wat kan jij doen? 2 TIPS! Slapen kan je vergelijken met een verre reis maken naar oorden waar je in je bewustzijn niet bij komt. Dat vergt veel energie (mensen die veel levendige dromen hebben kennen dat) en voor veel mensen vraagt het tijd om bij het ontwaken in het hier en nu te komen.

TIP 1 Voor je je ogen opent blijf je roerloos liggen. Of na het uitzetten van je wekker, sluit je opnieuw de ogen. ;) Je geeft je zelf de toestemming én de tijd (ook al is die beperkt) om in het hier en nu te komen. Er moet nog even niets. Vervolgens ga je met je aandacht naar je lichaam: het gemakkelijkst is om even met je aandacht naar je rug te gaan. Je rug is een grote oppervlakte en als je hiermee contact maakt ben je snel aanwezig. Voel hoe je rug je matras raakt. Ga dan met je aandacht naar je voeten, je benen, je bekken, buik, borst, keel, hoofd, rug, billen, benen, voeten. Mag snel gaan maar wel met volle aandacht erbij! Adem twee keer diep in en uit. Voel hoe je met je hele lengte je matras raakt, op je matras ligt.

TIP 2 Nu je met je aandacht weer in het hier en nu bent, je lichaam helemaal voelt draai je je eventueel nog eens helemaal om en ga je voor jezelf na met welke intentie jij je dag in gaat: hoe wil jij vandaag in je dag staan? wat van je ware zelf wil je tonen? welke zijn je activiteiten? welke wil je skippen? welke wil je toevoegen? wat wil je vandaag realiseren?

Hou je intentie dicht bij je. Wees realistisch en eerlijk met jezelf. Ook als je een moeilijke dag voor de boeg hebt zoals een overlijden van een dierbare, grote geldproblemen, ziekte, dreigend ontslag, de vermoeidheid van burnout, cvs… kan jij voor jezelf bepalen met welke intentie jij deze dag ingaat! Dat maakt een positief verschil! Vervolgens wens je jou zelf en de mensen waarmee je vandaag werkt, speelt, studeert, samenwoont, of over piekert, warmte toe.

Tot slot wrijf je eens flink met je voetzolen op je bed tot ze helemaal warm zijn en tintelen. Stap uit je bed. Je bent klaar voor een nieuwe dag!

Wil je oefenen in wakker worden met een lijf vol bewustzijn? Volg dan onze lessen WAKKER WORDEN LICHAAMSWERK: START JE DAG! Vanaf 15 okt elke ma 07u30 – 08u30 en/of 09u – 10u do 07u30 - 08u30 @ Guru, Broekstraat 31, Tienen

Info over de lessen https://www.mensincontact.com/lessen

Help je graag je (facebook)vrienden met deze tips? #delenisfijn

Verdere lesaanbod van Mens In Contact: Bewust worden van je lichaam info: https://www.mensincontact.com/lessen

5x Groepssessies Persoonlijke Groei Info: https://www.mensincontact.com/verdiepingssessies

www.mensincontact.com ervaringsgerichte begeleiding leidinggevenden|individuen|koppels

89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page